Wim Lafère

 

In 1933 te Antwerpen geboren als telg uit een familie van zeelieden en kunstschilders, volgt Wim Lafère de lessen aan de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen. Oudgediende van het schoolschip "Mercator", Kapitein ter Lange Omvaart en staats-rivierloods op de Schelde.
Reeds jong werd hij met passie gegrepen door schilderkunst; aan verschillende Antwerpse Academies volgde hij lessen in olieverf schilderen, boetseren, etsen en andere grafische technieken. Het is nochtans als autodidact dat hij een uitstekende kennis ontwikkelt in aquareltechnieken. Zijn grote liefde blijft de zee; tijdens zijn vakantiereizen wordt hij aangetrokken door plaatsen waar de schoonheid van de natuur gepaard gaat met schilderachtige haventjes. Als zeeman en zeiler blijft hij sterk verbonden met de structuur van het schip. Zijn vissersschepen in een bonte kleurenmengeling, getuigen van een professionele nauwkeurigheid.
Wim Lafère exposeert regelmatig in België en in Frankrijk. Zijn werken vindt men terug in privéverzamelingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Schotland en de U.S.A. Hij is tevens stichtend lid en President van de Belgische Marine- Schilders.

Wim Lafère
Schotensesteenweg, 157 Bus 3 - BE 2100 DEURNE - 0495 823 372

website :

e-mail : wim.lafere@skynet.be
 

 

Bekijk enkele werken hieronder (scrollen):

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

 

x

 

Top