Laurence Henno

Vanaf haar 8e bezoekt ze regelmatig de Tekenacademie van Watermaal-Bosvoorde waar ze onder leiding van Roger Somville de olieverf ontdekt. Een moeilijke en veeleisende schildertechniek maar op het lijf geschreven van deze jonge artiest in wording.

Na het behalen van haar diploma in de ‘Kunst Humaniora’ slaat Laurence Henno de enige weg in, die ze altijd al voor ogen zag: schilder worden. Gedreven door haar plezier om met kleuren te werken en gesteund door haar ouders, behaalt ze in Sint-Lucas (Brussel) haar graduaat in ‘Illustratie’ in 1993. Dat zelfde jaar ontvangt ze de publieksprijs ‘Figures Futur’ in Montreuil.

De diepgang die ontstaat door haar voortdurende zoektocht naar het licht, de kleurschakeringen, de weerspiegeling en het schaduwspel, gekoppeld aan haar oog voor detail en precisie, komst volledig tot uiting in haar illustraties voor kinderboeken. Tussen 1994 en 2006, illustreert ze 9 kinderalbums, uitgegeven in verschillende talen (voor de uitgaven van de Nationale Musea, Mijade en Artis-Historia) evenals een twaalftal kinderspelletjes- en illustratieboeken voor Milan presse.

Parallel met haar kinderboeken stelt Laurence Henno haar stillevens tentoon, voornamelijk met bloemen en fruit, waarin ze haar interesse voor materie en natuurlijk het licht tot uiting brengt. In 1998, exposeert ze bij Frantz Hemeleers en in 2002 in ‘les jardins de Kabane’.

Laurence Henno evolueert voortdurend. Momenteel bewerkt ze de stranden van ‘l’île de Ré’. Haar nieuwste schilderijen geven een sereen beeld van de zee weer. Een heuse uitnodiging om je te laten meeslepen tot meditatie.

Ze verkreeg de titel van Officiële Schilder van de Belgische Marine in 2011.

Laurence Henno
Bois-héros, 11a - BE 1380 Lasne -
tel: 02 654 2362 - mob: 0477 508 348

website : www.laurencehenno.be

e-mail : laurencehenno@gmail.com
 

 

Bekijk enkele werken hieronder (scrollen):

 

 

Brise lames

 

 

L.H.1. Louise Marie

 

 

Plage de la loge

 

 

Prendre la mer

 

 

Pleine mer

100 x 80 cm - olie op doek

 

Top