Ivan Good

 

Ivan Good is een kunstenaar met internationale reputatie en één van de grote Marineschilders wiens scheppende verbeelding de grenzen van de oceanen overschrijdt.
Ivan Good kwam ter wereld op 23 juni 1930 te Antwerpen. Heel jong openbaart zich de artistieke roeping. Ingeschreven in l'Ecole d'Art te Genève, studeert hij grafische kunst, waarbij hij zich nauwkeurigheid en realiteit eigen maakt. Terug in België ontdekt hij de passie voor het wedstrijdzeilen. Inmiddels verwezenlijkt hij zijn eerste belangrijke artistieke prestaties. Hij ontwerpt de stand voor de C.M.B. op de Wereldtentoonstelling in 1958 en decors voor het Nationaal Scheepvaartmuseum in Antwerpen.
Hij verwerft een boot die beroemd is geworden in het yachtingmilieu, "Le Grand Frère". Zwervend met dit schip beleeft hij zijn Boheems en talentrijk avontuur. Ivan Good is een zeerob geworden, maar ook een schilder wiens doeken, sinds 1977, de muren verfraaien van een groeiend aantal befaamde galerijen.
Veel van zijn doeken bevinden zich in het buitenland, in musea en privéverzamelingen. Ivan Good exposeert regelmatig in België, de Verenigde Staten, Frankrijk, Zwitserland en ook Canada. Hij is stichter van De Belgische Marine- Schilders.

Ivan Good
Cirkelstraat, 10-12 - BE 8400 OOSTENDE - 059 80 56 25

website : www.ivangood.com

e-mail : ivangood@tiscali.be
 

 

Bekijk enkele werken hieronder (scrollen):

 

 

BP tanker

 

 

xxx

 

 

Croisiére d'hiver

 

 

Entrainement d'hiver

 

 

L'automne d'un cargo

 

 

Marée basse

 

 

MT Karpov II

 

 

Pétrolier sur pied d'estelle

 

Top